Nieuws Kempen RTC Antwerpen slaat brug tussen STEM-leerlingen en bedrijven

RTC Antwerpen slaat brug tussen STEM-leerlingen en bedrijven

RTC Antwerpen slaat brug tussen STEM-leerlingen en bedrijven

RTC Antwerpen, uit het BEMT-gebouw in Geel, organiseert woensdag een infomoment rond het project ‘Bring Innovation To Life’ in Mortsel. Dit organiseert de vzw in samenwerking met scholen uit de provincie Antwerpen, mtech+ Antwerpen, bedrijven en sectoren.  Bedoeling is om zowel de leerling als de leraar te motiveren om aan de slag te gaan met innovatieve technologieën zoals waterstof, 3D-printing, en om jongeren te stimuleren om te kiezen voor een technisch georiënteerde opleiding.

In een breed partnerschap met scholen uit de provincie Antwerpen, bedrijven en sectoren coördineert RTC Antwerpen het project ‘Bring Innovation To Life!’. “Hierbij kunnen leraren op een geïntegreerde manier hun leerdoelen bereiken en zich tegelijk professionaliseren in thema’s die ze voor zichzelf en hun leerlingen belangrijk vinden”, zegt Jurgen Hus, coördinator bij RTC Antwerpen. “Dit schooljaar is ervoor gekozen om binnen het overkoepelend thema “de haven”onder andere te werken rond volgende innovatieve onderwerpen: 3D-printing, alternatieve energiebronnen zoals waterstof, IoT, PLC en projectmanagement.”

Jurgen Hus wijst op het unieke concept van dit project: “Afhankelijk van de beginsituatie en de noden van de school, kan er gekozen worden uit een ruim aanbod van ondersteuning en bijhorende, contextgebonden lesmaterialen. Elke leraar beslist zelf welk deelproject er wordt uitgewerkt binnen een overkoepelend thema.”

Om dat project te kunnen uitwerken, krijgt elke leraar gratis de nodige onderdelen ter beschikking. “Partners uit de ondernemingswereld kiezen ervoor om in te stappen in dit project omdat ze de grote meerwaarde zien voor de leraren en leerlingen die daadwerkelijk aan de slag gaan met innovaties, zoals die al gebruikt worden op de arbeidsmarkt”, stelt Cas Vervaeren, consulent en projectverantwoordelijke. “Zo raken de leraren en leerlingen vertrouwd met deze innovatieve technologieën en processen en bereiden wij hen samen zo goed mogelijk voor op hun toekomst en hun latere overstap naar het werkveld.”

Ondernemers die zelf interesse hebben om als school of bedrijfspartner mee te werken aan ‘BringInnovation To Life!’, kunnen contact opnemen met: cas.vervaeren@rtc-antwerpen.be.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Turnhout
Turnhout

Ook glasvezelnetwerk in Turnhout

Fiberklaar rolt zijn glasvezelnetwerk uit in Turnhout-Oost. De vraagbundelingscampagne die werd gelanceerd was een succes. Eén op de vijf inwoners… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer