Nieuws Kempen SAM heeft nu ook prikkelarm ondergoed en sokken voor hoogsensitieve kinderen

SAM heeft nu ook prikkelarm ondergoed en sokken voor hoogsensitieve kinderen

SAM heeft nu ook prikkelarm ondergoed en sokken voor hoogsensitieve kinderen

HERENTALS- An Luyten, die vorig jaar met ‘SAM’ een collectie prikkelarme broeken uitbracht voor hoogsensitieve kinderen, breidt de collectie uit. Deze maand lanceert ze streelzacht ondergoed, sokken en T-shirts. Want ook die kunnen gevoelige kinderen danig irriteren.

“Met een broek alleen is een kind natuurlijk niet gekleed. Ook ondergoed en kousen kunnen gevoelige kinderen erg storen. Daarom was het een logische stap om ook hier een alternatief te bieden” legt SAM-bezielster An uit. Net als de broeken hebben onze nieuwe producten geen etiketten en zijn alle naden zorgvuldig weggewerkt. De stukken zijn allemaal gemaakt uit de allerzachtste, natuurlijke materialen.

Na de lancering vorig jaar bleek SAM een schot in de roos. “De broeken vonden al snel hun weg naar de doelgroep. Het gros van mijn klanten komt uit de Benelux, maar ik krijg ook steeds meer internationale bestellingen”, vertelt An. “Dat sterkte me in mijn overtuiging dat de nood aan aangepaste kleding groot is.” Bij het ontwikkelen van de nieuwe productlijn, deed Ann Luyen, net als bij de broeken een beroep op experts. Elk stuk werd ook uitgebreid getest door de doelgroep. Daarnaast let ze er op dat al haar producten duurzaam geproduceerd worden. “Ik ben ook voor het ondergoed, de kousen en T-shirts op zoek gegaan naar een betrouwbare leverancier. Milieuvriendelijke productie is een must. Ook de materialen moeten zo natuurlijk mogelijk zijn. Kleding die bijvoorbeeld chemisch bewerkt is, kan immers eveneens irritatie uitlokken.”

An Luyten sluit zeker niet uit dat de collectie later nog groeit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio