Sophie Vangheel

Sophie Vangheel krijgt Lifetime Achievement Award Sociaal Ondernemen

Sophie Vangheel, oprichter van de Geelse NGO Cunina en commandeur in de Kroonorde, werd woensdagavond tijdens de 25ste editie van de Womed Awards bekroond met de allereerste Lifetime Achievement Award Sociaal Ondernemen.

In aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin werd tijdens de ceremonie, naar jaarlijkse traditie, vrouwelijk ondernemerstalent in België in de bloemetjes gezet. De Womed Awards zijn een initiatief van Vrouwennet vzw, Markant en UNIZO met de steun van VLAIO. Voor de allereerste keer werd de Lifetime Achievement Award Sociaal Ondernemen uitgereikt en die eer viel de Geelse Sophie Vangheel te beurt!

Onuitputtelijke toewijding

Vangheel werd erkend voor haar onuitputtelijke toewijding en passie voor sociaal ondernemerschap. Sinds 1990 heeft ze een indrukwekkend onafhankelijk netwerk en een gestructureerde NGO opgebouwd verspreid over vrijwel alle continenten, waardoor meer dan 18.000 kinderen wereldwijd onderwijs konden volgen. Als erkende NGO, maar bewust zonder één euro overheidssubsidie! Haar visie en vastberadenheid hebben geleid tot concrete veranderingen in gemeenschappen over de hele wereld.

Lees ook: Sophie Vangheel van Cunina finalist van Strafste Onderneemster van de Kempen

"Sophie Vangheel is een inspirerende figuur die haar leven heeft gewijd aan het verbeteren van het leven van anderen. Haar volharding, lef en ondernemingszin zijn een voorbeeld voor iedere vrouwelijke ondernemer. Die plek op het Womed Awards podium is daarom een evidentie", klinkt het bij de organisatie. "Haar werk bij Cunina illustreert hoeveel je kan bereiken met toewijding, creativiteit en een passie voor sociale rechtvaardigheid. We zijn vereerd om haar te eren met deze Lifetime Achievement Award Sociaal Ondernemen."