Bezoekerscentrum

Turnhoutse bedrijven bouwen samen zomerfeest

Het jaarlijkse Zomerfeest van Ondernemend Turnhout kent dit jaar een breder draagvlak. Ook Etion Kempen, Open Coffee Turnhout, Unizo Turnhout en het stadsbestuur zetten hun schouders mee onder het netwerkmoment, dat plaatsvindt op 7 september. “We juichen een dergelijke samenwerking toe”, zegt Melanie Ryckaert, diensthoofd lokale economie bij het Turnhoutse stadsbestuur.

Het Zomerfeest is aan zijn derde editie toe en ontstond in de schoot van Ondernemend Turnhout. Het forum brengt ondernemers en managers uit de verschillende Turnhoutse industriezones samen om te netwerken en te werken aan het positieve imago van Turnhout als stad om te werken en te ondernemen. Ondernemend Turnhout werkt onder de vleugels van Voka-Kempen en het lokaal ondernemersnetwerk Voka Kempen Midden.

“Vanaf de start hebben we vanuit de stad het initiatief ondersteund”, zegt Melanie Ryckaert. “Bij elke bijeenkomst hebben we een half uurtje waarin we vanuit de stad bepaalde mededelingen naar de ondernemers brengen. Ook voor het Zomerfeest bieden we een praktische ondersteuning en zorgen we mee voor de verspreiding van de uitnodiging binnen ons netwerk.”

Goede zaak
Voor het eerst wordt het event gedragen door de verschillende ondernemersorganisaties die actief zijn op het grondgebied van Turnhout. “Het is een goede zaak dat de verschillende organisaties samen aan dezelfde kar trekken”, aldus nog het diensthoofd lokale economie. “Zo leren hun leden mekaar ook onderling kennen.”

Het Ondernemend Zomerfeest op donderdag 7 september vindt plaats in de Klein Engelandhoeve in Turnhout (foto). Omwille van de locatie wordt het aantal deelnemers beperkt tot 100. Geïnteresseerden kunnen vooraf deelnemen aan een natuurwandeling.