PRINSENBAR Pieter Vanhoof in de nieuwe zomerbar van Beer4Nature in het Prinsenpark in Retie. Foto: AF

Tweede duurzame zomerbar van Beer4Nature opent in Prinsenpark

RETIE, MOL, BALEN - Vorig jaar baatten Kevin Vleminx (37), Jeroen De Muynck (37) en Pieter Vanhoof (25) een succesvolle zomerbar uit op recreatiedomein Keiheuvel in Balen. Als positief gevolg daarvan sleepte het trio van Beer4Nature de concessie in de wacht om de komende drie zomers ook in het Prinsenpark in Retie een duurzame zomerbar te mogen openen.

“Dankzij onze ervaring van vorig jaar in Balen ging de opstart in Retie relatief gemakkelijk”, vertelt Pieter Vanhoof. “Natuurlijk zijn kinderziektes niet te vermijden, maar we hebben alvast geleerd uit die van vorig jaar. In Retie bieden we wel een beperktere kaart aan omdat onze bar hier minder ruim is. Onze gekende bieren en lokale producten kregen uiteraard opnieuw een plaats op de kaart.”

Met het sombere weer van de voorbije weken dacht niemand aan een bezoek aan een zomerbar. Net in het openingsweekend van de Retiese zomerbar kwam de zon evenwel piepen van achter de wolken. “We mogen inderdaad niet klagen over het weer”, weet Pieter Vanhoof. “Zaterdagvoormiddag kenden we een rustig begin want bij de opening regende het, maar na de middag klaarde het toch op. Zo beleefden we alsnog een leuke eerste namiddag met onze vaste klanten. Toen ik zondagochtend arriveerde in het Prinsenpark om de bar te openen, stond de parking al helemaal vol. Het eerste mooie lenteweer lokte veel wandelaars en bijgevolg ook veel klanten voor de bar. In Balen waren we vorig jaar meer afhankelijk van mooi weer. Het Prinsenpark daarentegen trekt altijd volk voor een wandeling, ook op druilerige dagen.”

LEES OOK: https://www.made-in.be/kempen/unidoor-maakt-van-boomplantdag-een-teambuilding/