Nieuws Kempen Unizo leidt eigen personeel op voor vragen rond steunzone Turnhout

Unizo leidt eigen personeel op voor vragen rond steunzone Turnhout

Unizo leidt eigen personeel op voor vragen rond steunzone Turnhout

steunzoneOndernemersorganisatie Unizo geeft de medewerkers die de eigen Ondernemerslijn bemannen, een extra briefing in het kader van de steunzone Turnhout. Op die manier moeten ze een groot deel van de vragen rond de steunmaatregelen meteen kunnen beantwoorden. “Zoniet wordt die doorgegeven aan specialisten van Jobkanaal”, zegt adviseur Johan Van Loon. Zowel leden als niet-leden mogen de hotline 0800/20.750 bellen of mailen naar ondernemerslijn@unizo.be met hun vragen en dan worden die prioritair behandeld.

Zoals bekend is de regio Kempen erkend als ontwrichte zone. Hierdoor kunnen bedrijven een loonkostvermindering van ca. 4 à 5% bekomen gedurende twee jaar per extra werknemer. Bedrijven die op een bedrijventerrein in een straal van 40 km rond Turnhout liggen, mogen gebruikmaken van deze steun. Concreet gaat het om een groot gedeelte van de provincie Antwerpen.

Grote investering
Unizo was reeds langer vragende partij voor een initiatief om het banenverlies na de sluitingen van o.a. Heinz en McCain in de Kempen op te vangen. Johan Van Loon: “De aanwerving van een personeelslid is een zeer grote investering voor een ondernemer. Unizo wil de ondernemers bijstaan om ervoor te zorgen dat zij maximaal gebruik kunnen maken van alle steunmaatregelen waar ze recht op hebben, bijvoorbeeld bij de tewerkstelling van mensen uit kansengroepen. Dat kan zelfs door een bezoek ter plaatse in het bedrijf.”

Morgen, dinsdag 21 april, organiseert het Agentschap Ondernemen in Turnhout een infosessie over de steunzone Turnhout. Ondernemers krijgen dan de kans al hun vragen te stellen aan specialisten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer