Nieuws Kempen Unizo positief over aangekondigde Vlaamse steun

Unizo positief over aangekondigde Vlaamse steun

Unizo positief over aangekondigde Vlaamse steun

“UNIZO stelt tevreden vast dat de Vlaamse regering meteen in actie is geschoten om die bedrijven die door de nieuwe maatregelen van het overlegcomité stil liggen of zware omzetverliezen lijden opnieuw te ondersteunen.” Dat zegt gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche, in een reactie op de aankondiging van Vlaams Economieminister Hilde Crevits. “Dat snelle schakelen is cruciaal, want het water staat heel wat getroffen bedrijven aan de lippen.” UNIZO rekent er nu op dat de EU de maatregelen met even bekwame spoed zal goedkeuren in het kader van de staatssteunregels.

Zoals UNIZO had gevraagd, gaat de regering het Vlaams beschermingsmechanisme heractiveren. Daarnaast komen er overbruggingsleningen aan 1% rente. Net zoals in 2020 wordt voor 2021 een globalisatiemechanisme uitgewerkt voor gezonde bedrijven die door de coronamaatregelen  meer dan 60% omzetverlies over het ganse jaar hadden.

tot een te beperkt aantal sectoren is opgevolgd”, gaat Danny Van Assche verder. “Hoewel ze door het Overlegcomité gisteren niet expliciet werden vernoemd bij de nieuwe maatregelen, is het evident dat naast de eventsector, de discotheken, de feestzalen en grote vakantiewoningen, ook onder meer de reisbureaus, het busvervoer en personenvervoer mee in aanmerking worden, gelet op het groot aantal annuleringen.”

Dat de Vlaamse regering extra streng gaat controleren op de aangegeven omzetverliezen, is voor Unizo geen probleem. “Ook wij willen dat alle beschikbare middelen gaan naar die bedrijven die ze het hardst nodig hebben.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.