VanMoerLogistics

Van Moer Logistics neemt transportbedrijf Rhenus Terminal Brussels over

ZWIJNDRECHT - Van Moer Logistics heeft het Brusselse transportbedrijf Rhenus Terminal Brussels (RTB) overgenomen. De overname maakt deel uit van de intermodale strategie van het bedrijf. Het bedrijf neemt dan ook niet alleen de terminalactiviteitein over, maar ook de in-house expeditie van Rhenus Terminal.

Van Moer Logistics telt inmiddels ruim vijfhonderd vrachtwagens, 680.000 m² aan magazijnopppervlakte en negen binnenschepen. En daar komt vanaf nu de site van RTB bij. Dat omvat een oppervlakte van 21.000 m², een kade van 250 meter met spooraansluiting en is gelegen aan inlandterminal van de logistieke groep Trimodal Terminal Brussels (TTB), die ook deel uitmaakt van Van Moer Logistics.

De overname staat in het kader van de intermodale strategie, waarmee het bedrijf flink investeert in de binnenvaart. Sinds 2011 heeft Van Moer kaaien en terminals overgenomen en ontwikkeld. Ook in Brussel zien zaakvoerders Jo Van Moer en Anne Verstraeten mogelijkheden in de watergebonden stadsdistributie. Daarbij sluit het bedrijf niet uit dat deze overname zou kunnen dienen als "springplank naar een goederenstroom van en naar Wallonië".

Het is niet de eerste keer dat Van Moer Logistics een bedrijf overneemt. Eerder dit jaar nam het bedrijf ook Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA) over, een logistieke speler in de chemische bulkindustrie. "De cirkel in ons one stop shop-verhaal is nu rond, zowel voor linker- als rechteroever", vertelde CEO Jo Van Moer toen aan ons medium. In het begin van 2022 zette het bedrijf ook voor de eerste keer voet in Duitsland met de overname van de Duitse transporteur Holtstieger.

LEES OOK. Van Moer Logistics neemt Duitse transporteur Holtstieger over

LEES OOK. Van Moer neemt Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA) over: "De cirkel is rond"