Nieuws Kempen Van podcast tot overname: Dek-a-bed hoort nu bij My Add On

Van podcast tot overname: Dek-a-bed hoort nu bij My Add On

Van podcast tot overname: Dek-a-bed hoort nu bij My Add On

HERENTALS/MOL/AALST – Het van oorsprong Kempense bedrijf Dek-a-Bed is overgenomen door het jonge Aalsterse bedrijf My Add On. Voor die laatste is het de eerste overname.

Dek-a-Bed ontstond in het brein van toenmalige studenten die samen Advanced Business Management aan de UCLL in Leuven studeerden. Voor hun SBP (Small Business Project) opdracht kwamen ze met Dek-a-Bed op de proppen : een toestelletje waarmee je eenvoudig een dekbedovertrek kunt vervangen.  De bedenkers Steffie Kempen (Herentals), Jonas Detavernier (Mol) en Koen Van Loock (Haacht), nu 30 jaar, besloten om het toestel op de markt te brengen. “De eerste batch die we hadden, vloog de deur uit. Daarna hebben we een wachtlijst opgemaakt voor verdere bestellingen”, aldus Detavernier.

Tijdsgebrek

Dat succes bleek ook een nadeel. “We hebben alle drie een fulltime job en namen Dek-a-Bed erbij in bijberoep. Het werd iets te druk voor ons. Het product heeft nog veel potentieel, maar wij hebben niet langer de nodige tijd beschikbaar. Maar ik hoorde Marie van My Add On op de podcast van Techmag, gepresenteerd door Magali De Reu, en geloofde direct in hun visie. Ik nam dus meteen de telefoon en maakte een afspraak met haar”, aldus Jonas Detavernier. “De klik was er, en zo startte het begin van ons einde”, lacht Detavernier.

MyBedMaker

Op zondag 4 oktober tekenden de start-ups My Add On en Dek-a-Bed het overnamecontract. “We laten ons bedrijf in goeie handen achter, we hebben vertrouwen in hun missie en visie”, klinkt het bij Jonas Detavernier, vennoot van Dek-a-Bed. “Ook voor My Add On is de overname ideaal. Ze zijn in volle expansie zowel op de internationale markt als met het lanceren van nieuwe producten. De Dek-a-Bed past dan ook volledig binnen hun bestaande & toekomstige productlijn, al zullen ze de naam wijzigen naar MyBedMaker om in lijn te blijven met hun eigen branding en stijl.”

Heb je zelf plannen om je bedrijf te verkopen of een overname te realiseren? Het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (VLAIO) staat je graag bij met raad en daad! Volg zeker ook de activiteiten in het kader van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die georganiseerd wordt van 16 tot 20 november 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer