Nieuws Kempen Voka en Unizo stappen mee in samenwerkingsverband Neteland

Voka en Unizo stappen mee in samenwerkingsverband Neteland

Voka en Unizo stappen mee in samenwerkingsverband Neteland

GROBBENDONK/HERENTALS/HERENTHOUT/VORSELAAR/OLEN – Unizo en Voka sluiten zich aan bij het samenwerkingsverband Neteland. Dat verbindt 5 gemeenten die samen de uitdagingen van de toekomst aangaan. Om het samenwerkingsverband nog slagkrachtiger te maken, worden nu ook de werkgeversorganisaties UNIZO en Voka – KvK Mechelen-Kempen bij Neteland betrokken. De samenwerking is bekrachtigd met het ondertekenen van een charter.

Sinds 2017 werken de vijf gemeenten van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) heel nauw samen in diverse projecten en beleidsdomeinen. Door de krachten te bundelen verhogen de gemeenten hun bestuurskracht en wordt de slagkracht van de regio versterkt. “Het samenwerkingsverband zijn grote meerwaarde al aangetoond” vertelt Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk en politiek verantwoordelijke voor economie binnen Neteland. “Tijdens de coronacrisis hebben we met de vijf gemeenten intensief samengewerkt op het vlak van onder meer mondmaskers, logistiek, organisatie van crisiscellen, vrije tijd, onderwijs, opvang, noodplannen, … We vonden elkaar automatisch en hebben daardoor heel wat kennis kunnen uitwisselen. Daardoor kon Neteland telkens kort op de bal spelen. Iets wat tijdens de crisis echt wel noodzakelijk was.” Voor die aanpak kreeg Neteland zelfs felicitaties van Koning Filip.

Veel organisaties

De samenwerking beperkt zich niet tot de gemeentebesturen, maar breidt zich uit naar allerlei verenigingen en organisaties. “We willen verbindingen maken met ondernemers, bedrijven en handelaars. Ze zijn fundamenteel in het realiseren van de uitdagingen in onze regio. Denk maar aan duurzaamheid, klimaat, energie, arbeidsmarkt, (STEM-)onderwijs, digitalisering en op dit moment zeker ook de aanpak van de economische crisis ten gevolge van corona en de lockdown. We zijn blij dat Voka – KvK Mechelen – Kempen en UNIZO willen meewerken om samen een gepast antwoord te vinden op de uitdagingen die ons te wachten staan,” aldus Marianne Verhaert namens de vijf burgemeesters en de schepenen voor economie.

Samen sterk

De ambities van de samenwerking werden verankerd in een charter dat officieel ondertekend werd. Daarmee zetten UNIZO en VOKA Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen zich achter het samenwerkingsverband en stemmen ze hun lokale werking af op Neteland als geheel. “Samenwerken stond de voorbije periode centraal, maar ook in de toekomst zal dat de sleutel zijn tot een succesvol en slagkrachtig beleid,” zeggen Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen en Frederick Jonckheere, voorzitter van de Voka Lokaal-afdeling Kempen West.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer