Nieuws Kempen Vooruitzicht realiseert nieuwe wijk in Turnhout

Vooruitzicht realiseert nieuwe wijk in Turnhout

Vooruitzicht realiseert nieuwe wijk in Turnhout

TURNHOUT/ANTWERPEN – Vooruitzicht, een Antwerpse projectontwikkelaar,  is gestart met vastgoedproject Heizijde in Turnhout. Dat wordt een nieuwe wijk met 500 woningen ten noorden van de stad, een van de grootste woonprojecten in Turnhout.

Sinds begin dit jaar is de bevolking van de stad Turnhout voor het eerst boven de 45.000 inwoners gestegen. Dat is sneller dan verwacht, want volgens de statistieken van de Vlaamse Overheid zou de stad die mijlpaal pas in 2024 bereiken. Volgens diezelfde statistieken zou de Turnhoutse bevolking nog eens met bijna vijf procent groeien tegen 2028. Er is dus nood aan bijkomende woningen.

TRiAS

Projectontwikkelaar vooruitzicht lanceert de plannen voor een nieuwe woonbuurt met 494 wooneenheden. 326 daarvan zijn appartementen en penthouses, 82 worden eengezinswoningen en ten slotte komen er ook 86 sociale woningen. De bouw van de nieuwe woonwijk is zopas gestart. Het architectenbureau dat de de woningen zal uittekenen, is TRiAS, een Turnhoutse speler die zowel de regio als de Heizijde bijzonder goed kent.

“We merken dat Turnhout almaar meer aan populariteit wint als leef- en woonomgeving. Heizijde past daarom perfect in dit groeiverhaal. Het wordt een nieuwe woonbuurt net binnen de stadsring en op wandel- en fietsafstand van het centrum van Turnhout”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur Vooruitzicht. “Het is één van de grote woonprojecten van de stad, maar vooral de ambitie valt op: het wordt een plek waar gezinnen met kinderen het leven in een stad kunnen combineren met een rustige, groene omgeving. Met TRiAS tekenen we nu een ontwerp uit dat perfect bij Heizijde past en focust op leefbaarheid.”

Warmtekrachtcentrale

Ook duurzaamheid is een factor in dit woonproject. Zo wordt de groenzone die Heizijde kenmerkt ruimschoots behouden. De wijk zal vlakbij het nieuwe ziekenhuis van Turnhout liggen dat in 2027 opent. Daarnaast realiseert HITA – een bedrijf dat zich toespitst op diepe geothermie – de komende jaren 3 of 4 geothermiecentrales in Turnhout. De eerste centrale komt op Heizijde en zal verbonden zijn aan het nieuwe ziekenhuis.

Buurtparticipatie

Het is de bedoeling om de huidige en toekomstige buurtbewoners nauw te betrekken bij het woonproject. Zo komt er een stadslandbouwinitiatief met een gezamenlijke pluktuin, een stadsboerderij en een feestzaal die kan afgehuurd worden door de buurt.

De eerste bouwwerken starten normaal gezien dit najaar, net zoals de verkoop. Tegen 2024 is de nieuwe wijk normaal gezien klaar. Meer info op de website van Heizijde.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.