Nieuws Kempen Westmalse paters drijven kaasproductie op van 20 naar 75 ton

Westmalse paters drijven kaasproductie op van 20 naar 75 ton

Westmalse paters drijven kaasproductie op van 20 naar 75 ton

kaas westmalleDe abdij van de trappisten van Westmalle, vooral bekend omwille van zijn bieren, drijft de productie van zijn kaas fors op. Nu wordt er jaarlijks 20 ton gemaakt. In de toekomst zal dat naar 75 ton per jaar gaan. De Westmalle-kaas zal voortaan ook te koop zijn bij vestigingen van De Keurslager en kaasspeciaalzaken.

Tot dusver was de kaas enkel verkrijgbaar aan de poort van de abdij en in het trappistencafé tegenover. De verhoging van de productie leidt niet tot een andere kaas, garanderen de monniken. “Kwaliteit, duurzaamheid en kleinschaligheid blijven kenmerkend voor onze kaasproductie”, beloven ze.

Melk valoriseren
De kaasmakerij wordt geleid door Broeder Francis, die de hulp krijgt van enkele andere monniken en drie lekenmedewerkers. De melk is afkomstig van de eigen boerderij. “We hebben een veestapel die jaarlijks duizenden liters melk produceert. Die melk gaan we meer valoriseren”, klinkt het. Met de geplande 75 ton blijft de productie eerder bescheiden in vergelijking met andere trappistenkazen. Orval produceert 150 ton en Chimay 800 ton.

De trappistenkaas van Westmalle is een halfharde, gerijpte kaas die traditiegetrouw wordt bereid van gethermiseerde, niet gepasteuriseerde melk. Naast een kaasmakerij en boerderij bevinden zich binnen de muren van de abdij een brouwerij en een bakkerij.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer