Nieuws Kempen Zaakvoerster Stabco Foundations genomineerd als ‘Bouwvrouw van het jaar’

Zaakvoerster Stabco Foundations genomineerd als ‘Bouwvrouw van het jaar’

Zaakvoerster Stabco Foundations genomineerd als ‘Bouwvrouw van het jaar’

TURNHOUT – Op 10 december 2020 vindt de eerste editie plaats van de Belgian Construction Awards. Charlotte Fleerackers, zaakvoerster van funderingsbedrijf Stabco Foundations, is genomineerd als Bouwvrouw van het Jaar. Bouwbedrijven konden zichzelf of hun project kandidaat stellen voor verschillende categorieën. De jury koos zélf de genomineerden voor Bouwman en Bouwvrouw van het Jaar.

“Hoe zot is dees?”, reageert Charlotte Fleerackers. “Erkenning krijgen, dat is altijd leuk. Maar om zo snel al mee te doen met de grote spelers in onze sector, dat is écht geweldig. Het geeft ook enorm veel voldoening, want dat is waar mijn man en ik hard voor hebben gewerkt.”

Sterke start

Funderingsbedrijf Stabco werd opgericht in 2016 en kende sindsdien een spectaculaire groei. Op vier jaar tijd is het bedrijf gegroeid naar zo’n 35 werknemers en kan Stabco Foundations zichzelf een bouwonderneming Klasse 4 noemen.

Charlotte Fleerackers vermoedt dat ze haar nominatie te danken heeft aan haar persoonlijke groei en toewijding aan de bouwsector. “Voor mij was de bouwsector totaal onbekend. Daarom ging ik mee naar de werven om alles te begrijpen. Ik behaalde mijn rijbewijs C, leerde grondverdringende palen boren en bediende lasers bij het knijpen van putfunderingen.”

Vrouwen in de bouwsector

De bouwsector is nog steeds voornamelijk een mannenwereld. Daar komen we, ook volgens Charlotte nog niet onderuit. “Maar ik ben ervan overtuigd dat wij vrouwen ons steentje kunnen bijdragen om deze sector aantrekkelijker en professioneler te maken”, stelt zij.

Meestemmen voor bouwman en bouwvrouw van het jaar kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer