125 nieuwe banen bij automotivebedrijf IAC in Born (mogelijke toeleverancier nieuwe Mondeo)

International Automotive Components Group breidt haar productievestiging in Born uit van 7.000 naar 10.000 m2.

IAC maakt instrumentenpanelen en diverse interieur onderdelen voor Ford, Audi en, in 2012, Volvo. De uitbreiding komt op een moment dat de automobielmarkt weer begint aan te trekken.

IAC Born heeft de crisisperiode goed doorstaan door een reeks van kostenbesparingen door te voeren en door een sterke internationale acquisitiestrategie. In 2009 nam IAC onder andere het Duitse bedrijf Stankiewicz over met negen fabrieken in Europa, gespecialiseerd in acoustics en carpets.

Groei aantal arbeidsplaatsen

Nu de markt weer aantrekt en de crisis een shake-out in de sector heeft bewerkstelligd, profiteert IAC optimaal en groeit de omzet. IAC Born verwacht dit jaar 300.000 dashboards te produceren en heeft naast de bestaande orders ook nieuwe klanten weten aan te trekken.

Voor de productie van de Audi A1 in Brussel levert IAC de instrumentenpanelen. Voor het opvolgmodel van de Ford Mondeo, die in Genk wordt geproduceerd, verwacht IAC de instrumentenpanelen, consoles, zijstijlen en diverse andere interieuronderdelen te kunnen leveren. In 2012 start het bedrijf met de productie van deurpanelen voor Volvo in Gent.

IAC-manager Koen Beerts verwacht de komende drie jaar een personeelsgroei in Born van 275 naar circa 400 medewerkers en een voldoende kritische massa om de werkgelegenheid in Born ook op termijn te behouden.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.