La Butte aux Bois Ralf Berendsen HT0_6151

2-sterrenchef biedt kamer met 6-gangenmenu

Ondanks de sluiting van de horeca wil Ralf Berendsen, chef van 2-sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois, niet blijven stilzitten. Samen met de nieuwe eigenaar van het complex, Jochen Leën, lanceert hij een nieuwe formule: een exclusief 6-gangendiner geserveerd in een suite van het hotel, overnachting en een luxe-ontbijtbox. Kostprijs: 500 euro per persoon.

La Butte aux Bois wil de status van vijf sterren resorthotel alle eer aan doen. Het culinaire aspect speelt daarbij een grote rol. Zo heeft chef Ralf Berendsen van de verplichte sluiting gebruik gemaakt om zijn 2-sterrenrestaurant La Source grondig te vernieuwen. Als de nieuwe zaak weldra opent, zal ze de naam van de chef dragen. Om letterlijk én figuurlijk te proefdraaien met de gerechten, lanceert hij in de weekends van maart en april alvast een gloednieuwe formule.

Als sneakpreview ontvangen de chef en de hoteleigenaars hun gasten op vrijdag- en zaterdagavond in de maanden maart en april. In twintig beschikbare luxekamers, met uitzicht op het Limburgse groen, zal een zesgangenmenu geserveerd worden, begeleid door een selectieve wijnkaart. “We werken op voldoende afstand de borden af op een buffetje, dat aan elke kamerdeur staat. De gasten kunnen dan coronaproof hun bord zelf opnemen,” preciseert chef Ralf Berendsen. "Op die manier presenteren we een aantal signatuurgerechten, aangevuld met nieuwe creaties."

Reconnecten
“Gasten kunnen tegelijkertijd genieten van extra faciliteiten, waaronder zwembad en massages in de Spa Retreat La Forêt of wandelen en fietsen in het aansluitende Natuurpark Hoge Kempen", zegt Jochen Leën, sinds eind vorig jaar eigenaar van het hotel. "Samen met het team zitten we vol nieuwe ideeën en energie. Hoog tijd om met onze gasten te reconnecten.”

Reserveren voor het 'Ralf Berendsen Boutique Diner' kan via de website van het hotel.