F_SVEN_2PHARMA_2-300×300

2Pharma sluit aan bij Europese associatie

Het jonge Limburgse bedrijf 2Pharma heeft zich aangesloten bij de Europese alliantie van onafhankelijke leveranciers van farmaceutische grondstoffen Galenos Group. Voor ceo Sven Martens van 2Pharma is het opnieuw een grote stap. Hij mikt vooral op aanzienlijke synergie- en schaalvoordelen. 2Pharma levert meteen ook de voorzitter van de groep. Galenos Group telt momenteel zes leden/farmabedrijven, die elk in hun land farmaceutische grondstoffen aanleveren aan apotheken. Het gaat om Caelo (Duitsland), Cooper (Frankrijk), Pharma Essentials en Duchefa (Nederland), Hanseler (Zwitserland) en nu dus ook 2Pharma.

“Dankzij deze alliantie zullen wij nog meer grondstoffen voor magistrale bereidingen op de Belgische markt kunnen brengen,” zegt Sven Martens (foto). De ambities van 2Pharma liggen ook hoog: op korte termijn marktleider worden in België.

2Pharma werd in 2007 opgericht en verdeelt voorschriftvrije producten en grondstoffen aan 3.500 van de 5.200 apotheken. Recent verkreeg het bedrijf ook de vergunning om geneesmiddelen te verdelen. Daarmee kan 2Pharma uitgroeien tot een onafhankelijke totaalspeler in de markt.