30-jarige klimt naar directiefunctie bij M. Gijbels

Bouwonderneming Mathieu Gijbels, met vestigingen in Opglabbeek, Gent en Nijvel, heeft zopas Hendrik Swennen benoemd tot financieel directeur. Niet alledaags is dat het bedrijf een jonge kracht (30 jaar) uit eigen huis de kans geeft om door te groeien tot het topmanagement. Swennen neemt de verantwoordelijkheid over van Remco De Roy, die Mathieu Gijbels eerder verliet.

Hendrik Swennen“We hebben als bedrijf een specifieke cultuur en een apart DNA," aldus Mathi Gijbels, CEO van Mathieu Gijbels. "Het is een absolute meerwaarde indien we mensen die hier helemaal in geloven en er actief aan meewerken, ook de kans geven om door te groeien. We hebben de ervaring dat deze weg voor mensen met de ambitie en talenten om directieverantwoordelijkheid te nemen, de beste kans op succes biedt. Leeftijd speelt op dat ogenblik amper een rol. Vandaag nadenken wie er binnen 10 jaar als ervaren directielid de leiding over ons bedrijf zal hebben, is ook het 'voordenken' dat we in onze slogan propageren.”

Hendrik Swennen startte zijn carrière bij Mathieu Gijbels als controller, om twee jaar geleden als financieel manager de leiding van de afdeling Boekhouding en Controlling over te nemen.

Hij zelf ziet het zo: “Ik ben inderdaad nog erg jong, en zal nog een stuk moeten groeien in mijn rol. Daarom wil ik de eerste jaren nog rekenen op de coaching en steun van Danny Lenaerts, bestuurder bij Mathieu Gijbels. Tegen einde 2017 wil ik helemaal klaar zijn om de wat complexere projectontwikkelings-dossiers autonoom aan te sturen. De kans die ik vandaag krijg om actief mee te werken aan de realisatie van een strategie waarin ik zeer sterk geloof, ga ik met beide handen grijpen.”