Schermafbeelding 2024-04-09 om 15.25.56

5 gekende ondernemers richten samen investeringsfonds op

De 5 gekende Limburgse ondernemers Wouter Uten, Tom Martens, Maarten Bynens, Jan Pollaris en Lieven ’s Heeren hebben samen het nieuwe investeringsfonds C For Growth opgericht. De ambitie is om 30 tot 50 miljoen op te halen en dit in te zetten als hefboomkapitaal voor veelbelovende ondernemingen.

"Groeibedrijven hebben vaak gelijkaardige en terugkerende uitdagingen", zo stellen de initiatiefnemers van C For Growth. "Er is bijna altijd onontgonnen potentieel. Door actief en op de lange termijn mee in het ondernemerschap te stappen, willen met ons nieuwe investeringsfonds groei helpen versnellen."

C For Growth wordt omschreven als een Limburgs investeringsfonds met een ambitie om 30 tot 50 miljoen op te halen. De vijf ondernemers Wouter Uten, Tom Martens, Maarten Bynens, Jan Pollaris en Lieven ’s Heeren willen -naast hun financiële inbreng- ook hun managementervaring ten dienste stellen van de participaties die ze gaan nemen. Het is de vroegere tandem van Ugentec, Tom Martens en Wouter Uten, die actief de kar zal trekken.

“We zijn collega-ondernemers van de partijen waarin we investeren", vindt Tom Martens. "We gaan niet alleen zelf investeren, waardoor we ook 'skin in the game' hebben, maar willen ondernemers ook actief ondersteunen vanuit onze expertise. Daar geloven we heel sterk in."

Ook voor ondernemers die op termijn overwegen om uit hun bedrijf te stappen, voor managers die een management buy out overwegen en voor familiebedrijven die zich klaarmaken voor de instap van de volgende generatie, wil C For growth een potentiële partner zijn.

De eerste participaties zullen in de komende maanden bekendgemaakt worden. Het doel is om de komende 5 jaar 30 tot 50 miljoen euro op te halen en te investeren in een 10 tot 15-tal lokale bedrijven met groei-ambities.