60 gratis auto’s moeten omzet 10 procent verhogen

De stad Sint-Truiden grijpt terug naar een aloud systeem om de omzet van de handelaars met minstens 10 procent te verhogen. Shop & The City is een spaarkaart waarmee mensen die winkelen in Sint-Truiden, punten kunnen verdienen. Iedere maand worden er een auto, fiets, taxiritten en bustickets verloot. En dit maar liefst 5 jaar lang.

Shop & the City“Jaarlijks winkelen en ontspannen tienduizenden mensen in onze stad,” zegt schepen van Citymarketing Pascal Vossius. “Zij krijgen nu een Shop & the City-kaart, waarmee ze door een aankoop te doen bij de deelnemende handelaars of marktkramers, punten kunnen verdienen. Dat geldt ook voor wie iets bestelt op café of restaurant. Klanten kunnen hun kaart scannen na elke aankoop. Wie aanwezig is op grote evenementen of parkeert in Sint-Truiden krijgt bonuspunten. Hoe meer punten je verzamelt, hoe groter je winstkans. Het is echter niet zo dat een dure aankoop meer punten oplevert. Alleen de aankoopfrequentie bepaalt het aantal punten.”

Het eerste exemplaar van de kaart werd woensdag overhandigd aan Matteo Simoni, die de centrale gast was op de Ladies City Day in Sint-Truiden.