Nieuws Limburg Aandeelhouders Tessenderlo maken van hun Tack

Aandeelhouders Tessenderlo maken van hun Tack

Aandeelhouders Tessenderlo maken van hun Tack

Het listige plannetje van Luc Tack om door een fusie tussen zijn Picanol en Tessenderlo Chemie een meerderheidsbelang in die laatste groep te krijgen, is even ‘on hold’ gezet. Het is immers duidelijk dat er onder de huidige omstandigheden geen 75 procent van de aandeelhouders bij de chemiegroep akkoord zal gaan met de fusieplannen van Tack. Zoals bekend wil de industrieel door Picanol in de groep te gooien, de controle over het geheel verkrijgen. Maar de kleinere aandeelhouders van Tessenderlo (Tack is met 34,5 procent zelf de grootste) vinden dat Picanol (waar Tack 90 procent van heeft) overgewaardeerd wordt, en het bod van de industrieel op de aandelen van Tessenderlo dus te laag is. Ook beleggingsspecialisten maakten al brandhout van Tack’s voorstel.

De stemming, normaal voorzien op 23 februari op een bijzondere aandeelhoudersvergadering, zal worden uitgesteld. Tack wil eerst gaan praten met de kleinere aandeelhouders en eventueel zijn bod verhogen. To be continued.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.