Nieuws Limburg Absolute recordcijfers voor Datwyler in Alken

Absolute recordcijfers voor Datwyler in Alken

Absolute recordcijfers voor Datwyler in Alken

Investeringen in nieuwe accommodatie, een uitbreiding van de productie-capaciteit en een optimalisering van de organisatie hebben voor flink hogere cijfers gezorgd bij Datwyler Belgium in Alken (vroeger Helvoet Pharma). De omzet van het boekjaar 2013 steeg van 103,2 miljoen naar 116,3 miljoen, terwijl de winst steeg van 10 tot 18 miljoen. Uit de gewone bedrijfsvoering voor belastingen, bleef er zelfs 27 miljoen over bij de producent van medische verpakkingsmaterialen (vooral rubberen dichtingen). Het zijn recordcijfers over de hele lijn. Daarmee is het duidelijk dat productiebedrijven mits de juiste beslissingen, toch toekomst hebben in Limburg. Er werken nu meer dan 500 voltijdse equivalenten voor het Alkense bedrijf.

datwylerIn het zusterbedrijf Datwyler International, dat het hoofdkantoor ook in Alken heeft, werd daarenboven een omzet van 17 miljoen gerealiseerd, goed voor een winst van 4 miljoen. Die vennootschap heeft 57 FTE’s op de payroll. Datwyler behoort tot de top 50 van de grootste ondernemingen in onze provincie. De holding boven de bedrijvengroep is in Zwitserland gevestigd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.