Nieuws Limburg Alleen in Limburg minder faillissementen geteld

Alleen in Limburg minder faillissementen geteld

Alleen in Limburg minder faillissementen geteld

Er zijn in augustus maar liefst 31 procent meer ondernemingen failliet gegaan dan in augustus vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het handelsinformatiecentrum Graydon. Alleen in Limburg daalde het aantal faillissementen.

Tijdens de verlofperiode worden steevast minder faillissementen uitgesproken. Dit jaar is dat niet anders. Vergeleken met de verlofperiode van 2011 slaat de periode juli-augustus echter alle records.

De eerste acht maanden van het jaar vielen al 6.764 faillissementen te betreuren: 4,97 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De stijging is bijna volledig gesitueerd binnen Vlaanderen, waar op acht maanden 3.356 faillissementen vielen: 9,6 procent meer dan een jaar geleden.

Vooral in de horeca, de groothandel en de bouwsector steeg het aantal falingen. In de kleinhandel luwt de faillissementenstorm.

Opvallend: Limburg is de enige provincie waar het aantal faillisementen daalt, met 6,3 procent in arrondissement Hasselt en met 2,3 procent in Tongeren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.