Allfin heeft interesse voor vakantiepark Maasmechelen

De Brusselse projectontwikkelaar Allfin, die vorige week nog aankondigde 300 miljoen euro te zullen investeren in de totale vernieuwing van de voormalige hoofdzetels van Solvay (Elsene) en de ASLK (Brussel-centrum), is op zoek naar partners om het nieuwe vakantiepark Terhills in Maasmechelen vorm te geven. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

vakantiepark TerhillsZoals bekend is een zone van 75 hectare die vroeger het mijngebied van Eisden vormde, voorbestemd om een gloednieuw park met vakantiewoningen te bouwen. In het masterplan dat door LRM is opgesteld, zijn een 600-tal vakantiewoningen voorzien. De Limburgse investeringsmaatschappij heeft een open oproep gelanceerd naar kandidaten om dit park te gaan bouwen en te exploiteren. Eerder hadden al drie internationale groepen (Center Parcs, Scottish & Newcastle en Teema International) concrete plannen om hier een bungalowpark te starten, maar zagen ze daar telkens om uiteenlopende redenen in extremis van af.

Allfin, een relatief jonge projectontwikkelaar die eigendom is van ondernemer Marnix Galle, is nu één van de kandidaten die de oproep van LRM ernstig neemt. Het bedrijf is een zoektocht gestart naar partners met ervaring in de toeristische sector. LRM zegt nog geen weet te hebben van de plannen die Allfin koestert, maar juicht alle potentiële investeerders toe.