LRM-ALOCHEM_LD_1547

Altrea (Pelt) bouwt unieke hub van 25 miljoen

Altrea Logistics, de logistieke dienstverlener uit Pelt, gaat in Meerhout een nieuwe logistieke hub voor chemische goederen bouwen. Het wordt meteen de enige site van dit niveau in België. CEO Roel Smets krijgt voor deze investering van 25 miljoen euro de steun van LRM en nog 2 andere partners.

De basis voor Altrea Logistics werd in 1936 gelegd met Alders Transport. In 2008 nam Roel Smets het familiebedrijf over, en bouwde het uit tot een algemene logistieke dienstverlener met drie business units: Altrea International Transport Solutions, Altrea Bulk & Liquids en Altrea Distribution. Sinds begin 2018 behoren ook overslag, opslag en distributie tot de kernactiviteiten.

Onder meer door een reeks overnames behoort Altrea Logistics nu tot de top 5 van grootste logistieke partners van België. Een positie die Roel Smets nog verder wil verstevigen door de oprichting van een vierde business unit, namelijk Altrea Logistics Chemical Solutions of Alochem, met als eerste vestiging Chemical Hub Limburg.

Dit nieuwe logistieke centrum komt op een terrein van 50.000 m², vlakbij het Albertkanaal in Meerhout. Alochem zal hier instaan voor de ontzorging van chemische producenten, importeurs, handelaars, distributeurs en tankterminals.

“Met deze nieuwe logistieke hub voegen we extra waarde toe aan de logistieke keten, specifiek gericht op gevaarlijke chemische vloeistoffen en hoogwaardige droge stoffen", stelt Smets. "Naast de warehousing en distributiediensten voor (ADR-)goederen kunnen klanten nu ook op ons een beroep doen voor bijkomende diensten zoals herverpakken, koelen of verwarmen, afvullen, mengen of toevoegen van vloeistoffen volgens receptuur, enzovoort.”

De bouwvergunning van de nieuwe terminal is binnen en de werken zijn zelfs al gestart. “Tegen oktober 2024 willen we operationeel zijn. Ondertussen starten we ook met 35 extra aanwervingen. Op termijn zal de deze investering een directe en indirecte tewerkstelling genereren voor 75 mensen." De site zal bovendien volledig klimaatneutraal zijn.

Altrea Logistics zal 25 miljoen euro investeren in deze Alochem-vestiging. Voor de financiering heeft het een beroep kunnen doen op de bestaande aandeelhouders LRM en VR4TR en als nieuwe partner is het Belgian Resiliance Fund ingestapt.