Nieuws Limburg Amerikaans kapitaal voor Hasselts softwarehuis

Amerikaans kapitaal voor Hasselts softwarehuis

Amerikaans kapitaal voor Hasselts softwarehuis

Software-ontwikkelaar Selligent, geboren en getogen op de Corda Campus in Hasselt (toen nog als Optizen), is overgenomen door een Amerikaans investeringsfonds. Officieel klinkt het dat de private-equityfirma HGGC “de herkapitalisatie van het vermogen van Selligent heeft voltooid”. De oprichters en het management van het bedrijf blijven wel een belangrijk minderheidsbelang in de onderneming aanhouden.

SelligentHet doel van de Amerikanen is de doorbraak van Selligent te forceren op internationale markten, en dan vooral de VS. Grote klanten staan er te popelen om de Limburgse software te gebruiken. Die is gemaakt om via e-mail, social media en andere kanalen, automoatisch marketingcampagnes los te laten op het klantenbestand van bedrijven. In hun termen: “Een geraffineerd campagnemanagement en omnichannel campagne-uitvoering om unieke klantenervaringen via meerdere kanalen te creëren”. Grote dozen als Samsung, GM, IKEA, BMW en ING maken er bijvoorbeeld gebruik van.

Selligent begon destijds met 2 werknemers in een kantoor van 40 m2. Gaandeweg werd er steeds meer ruimte ingepalmd op de Corda Campus. Vandaag stelt de onderneming 210 mensen tewerk, verspreid over de kantoren van Hasselt, Braine l’ Alleud, Parijs, München, New York en Boston.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.