ASM lijft ESBI in en is nu de grootste

ASM Lettershop, het Hasseltse bedrijf met specialisatie in visuele communicatie, heeft zonet de overname van sectorgenoot ESBI Belgium afgerond. Dit is de Belgische tak van ESBI Holding Nederland. Vanuit Houthalen-Helchteren is de onderneming actief als all-round sign-bedrijf.

asm esbiSamen zullen ASM en ESBI 25 mensen tewerkstellen. Marc Walpot, eigenaar van ASM Lettershop (rechts op de foto), zal aan het roer staan van de eengemaakte onderneming. De overname maakt van ASM meteen de grootste signmaker in Limburg. Marc Walpot: “De overname betekent zowel voor ons als voor ESBI een win-win. We zijn nu al complementair. Zo vergroten we ons beider potentieel en versterken we onze uitgangspositie.”

John Vievermans, met ruim 30 jaar ervaring bij ESBI en mede-oprichter van de Belgische tak, zal als commercieel verantwoordelijke de klantcontacten blijven onderhouden en op termijn voor de hele groep gaan werken. Ook Jos Beckers, met bijna 25 jaar op de teller bij het bedrijf, blijft aan boord.

In eerste instantie blijven de twee bedrijven naast elkaar werken, en behouden ze hun bedrijfsnaam. “Bedoeling is wel om na een inloopperiode, de 2 bedrijven volledig te laten samenvloeien,” aldus Marc Walpot. “We streven naar een gezamenlijke omzet van 3 miljoen euro. Het doel is om, eenmaal de 2 bedrijven geconsolideerd zijn, te investeren in nieuwe technieken en producten.”