Schermafbeelding 2023-12-01 om 17.26.21

Assurea is Assurea niet en Lowies vecht faling aan

We ontvingen deze week enkele reacties op het lijstje met faillissementen dat door de rechtbank was meegedeeld.

Werd donderdag failliet verklaard: verzekeringskantoor Assurea op de Diestersteenweg in Paal-Beringen. Zo staat het op de lijst, en zo hebben wij het gepubliceerd. Niet meer, niet minder. Maar -zo blijkt nu- werd het kantoor van Jean-Pierre Gielen in 2016 overgenomen door Ismail Ozdemir en medewerker Rob Gielen. De handelsbenaming bleef Assurea, maar deze keer onder een nieuwe vennootschap: Brokers Paal. Ismail Ozdemir laat weten dat het huidige Assurea (met dezelfde activiteit, zelfde adres en zelfde achternaam van medewerker) dus niets te maken heeft met het nu failliet verklaarde Assurea bv, en gewoon als Assurea Brokers Paal blijft bestaan. Waarvan akte.

We kregen bovendien de vraag om 'een rechtzetting' te publiceren naar aanleiding van het faillissement van Pascal Lowies in Sint-Truiden. Of er iets fout was met de publicatie? Neen. Maar het bedrijf heeft blijkbaar de dag na de uitspraak een bezwaar ingediend en vecht dus het faillissement aan. Mocht die procedure in een later stadium tot de intrekking leiden, dan vermelden we het uiteraard graag. Tot nader order is er echter geen wijziging.

Wist je dat alle faillissementen, zowel de openingen als de afsluitingen, zijn terug te vinden in de lijst op onze homepagina? Ga daar zeker af en toe kijken als je up-to-date informatie wilt ontvangen!