Nieuws Limburg B4Plastics heeft met UNIZO Limburg innovatiepartner aan haar zijde

B4Plastics heeft met UNIZO Limburg innovatiepartner aan haar zijde

B4Plastics heeft met UNIZO Limburg innovatiepartner aan haar zijde

Eco-plastics ontwerpen, ontwikkelen en verdelen. Daar legt het Maasmechelse B4Plastics de focus op. Wat dacht je bijvoorbeeld van biologisch afbreekbare rietjes? En zo werkt zaakvoerder Stefaan De Wildeman nog aan nieuwe, recycleerbare soorten plasticideeën. Een bedrijf met toekomst én ambities dus. Om die de juiste richting te laten uitgaan, klopte het aan bij UNIZO Limburg voor een één-op-éénbegeleidingstraject rond toekomstgericht innoveren.

Voor Stefaan is UNIZO Limburg geen onbekende. Zo’n vier jaar geleden liet hij er zijn ondernemerszin reeds kneden. “Ik heb er snel de moed getapt om mijn professionele carrière niet meer als werknemer verder te zetten en om uit mijn comfortzone te stappen. Intussen ben ik 3 jaar betrokken in de groeigroepsessies. Het positivisme druipt hier van de muren en geeft mij energie”, vertelt Stefaan.

Zo heeft hij ook het begeleidingstraject rond toekomstgericht innoveren leren kennen. “Ik voelde meteen dat dit traject de noodzakelijke ondersteuning kon bieden voor onze ambitieuze plannen.”

Verfrissende douche

Het traject van UNIZO Limburg richt zich op ondernemers die focussen op innovatie en toekomstgericht ondernemerschap en daarbij een klankbord kunnen gebruiken of die op aankomende trends willen anticiperen. Tijdens drie sessies worden de huidige situatie en veelbelovende trends geanalyseerd en wordt er een sessie met collega-ondernemers georganiseerd.

“Op het einde van de rit ontvangen de deelnemers dan een rapport met een vertaling van toekomstige trends naar hun bedrijf en mogelijke toekomstscenario’s, aangevuld met een plan van aanpak”, zegt Wendy Van Essen, ondernemersadviseur bij UNIZO Limburg. “Geen nattevingerwerk, maar sterk onderbouwd door The Future Laboratory in Londen.”

Iets wat Stefaan beaamt: “B4Plastics maakt een sterke groei door. Stabiliteit heeft hier het afgelopen jaar niet bestaan. Vanuit een helikopterperspectief herkende Wendy vrijwel meteen onze noden en van daaruit hebben we concrete stappen kunnen nemen. Ik heb het zeer out of the box ervaren en het werd een enorm verfrissende douche.”

Aan de slag

B4Plastics stapte met concrete vragen in het traject en hoewel het geen Q&A is, werden die wel in het begeleidingstraject mee genomen. “Onze grote droom is om nog meer streekgebonden te werken en recycleerbare plastics uit Vlaamse of zelfs Limburgse bronnen te produceren. Dit traject heeft duidelijk gemaakt dat we daarom op hr- en communicatievlak nog belangrijke stappen kunnen zetten. We zijn nu klaar om deze toekomstplannen voorbereid na te streven.”

Benieuwd welke opportuniteiten er voor jouw bedrijf verscholen zitten? UNIZO Limburg nodigt je uit voor een vrijblijvend intakegesprek. Meer info via begeleiding@unizo.be.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer