Eddy-Kellens-e1331147292663-272×300-1

Babbelbox geactiveerd bij Ineos Tessenderlo

Een week nadat chemiebedrijf Ineos ChlorVinyls Belgium in Tessenderlo de intentie bekendmaakte om 117 jobs te schrappen, hebben de gesprekken tussen vakbonden en directie nog niet voor toenadering gezorgd. Volgende week donderdag wordt verder gepraat.

Meteen na de bekendmaking van de herstructureringsplannen aan de ondernemingsraad vorige week, legden de bonden en directie een vergaderkalender vast om over de modaliteiten van de mogelijke ontslagen te onderhandelen. Woensdag gaf de bedrijfstop voor het eerst enkele antwoorden op de vragen die door de vakbonden geformuleerd waren. "We zijn er niet direct veel wijzer door geworden", zegt Eddy Kellens van ACV Bouw, Industrie en Energie (foto). “Op een aantal vragen is men het antwoord nog schuldig gebleven. Hopelijk krijgen we hier volgende week donderdag tijdens een nieuwe bijeenkomst een beter zicht op."

De bonden hebben intussen hun mening over de aangekondigde sanering nog niet herzien. "We blijven ons grote vragen stellen bij de veiligheid als al die mensen hier gaan moeten vertrekken. Bovendien lijkt het ons nog steeds onmogelijk om alle machines goed te laten functioneren in een onderbezetting. Dit zijn voor ons toch essentiële aspecten waar we zeer nauwgezet op zullen toezien", besluit Kellens.