christoph van herck BeCargo

BeCargo (Tongeren) zet eigen vestiging op in Hong Kong

BeCargo, het Limburgse bedrijf dat de logistieke en administratieve afhandeling verzorgt voor grote internationale e-commercespelers, gaat sterk uitbreiden. CEO Christoph Van Herck heeft niet alleen Bpost binnengehaald als nieuwe klant, maar ook in China goede contacten gelegd om enkele grote jongens te kunnen strikken.

BeCargo is een partner van e-commercebedrijven voor de logistieke afhandeling van hun bestellingen en het vervullen van douane- en andere administratieve formaliteiten. Het bedrijf van zaakvoerder Christoph Van Herck, dat momenteel op groepsniveau zo'n 68 medewerkers telt, is gespecialiseerd in de receptie van goederen uit China. "We mogen gerust zeggen dat we in China een gekende naam zijn", aldus Van Herck. "En bij uitbreiding ook in de rest van Azië, want ook vanuit andere landen wordt steeds vaker een beroep gedaan op ons om zendingen naar Europa te faciliteren." BeCargo heeft dan ook diverse Belgische medewerkers in dienst die Chinees spreken en in directe verbinding staan met de klanten ter plaatse. "Maar, omdat het meer vertrouwen geeft als er gepraat wordt met onze mensen die in de regio zelf vertoeven, hebben we een eigen kantoor geopend in Hong Kong", vertelt Van Herck. "We merken dat die persoonlijke touch belangrijk is om solide klantenrelaties uit te bouwen. We verwachten dan ook dat de nieuwe vestiging spoedig zal groeien."

En dat zal ook het geval zijn met het bedrijf in België. "We hebben onlangs deelgenomen aan CILF in Shenzhen, wat zowat de grootste beurs over e-commerce ter wereld moet zijn", legt de zaakvoerder uit. "Samen met Port of Antwerp waren we daar de enige Vlaamse standhouders. De commerciële contacten die we gelegd hebben waren enorm. We hebben er alle hoop op dat er weldra grote contracten kunnen getekend worden van spelers die hun goederen voor de Europese markt via BeCargo naar de luchthaven van Luik willen transporteren."

En ook in België zelf valt er goed nieuws te rapen voor BeCargo. "We hebben zopas een overeenkomst bereikt met Bpost om de afhandeling te verzorgen van al hun goederen die toekomen op de luchthaven van Luik", zegt Christoph Van Herck. "Een heel belangrijk order voor ons. We gaan in functie daarvan heel wat nieuwe mensen aanwerven. Een deel van hen is momenteel zelfs al in opleiding om de verwachte toename van volumes de baas te kunnen." Conclusie: het gaat goed met BeCargo!