Bed uit Opglabbeek verkozen tot Best of Belgium

Op de meubelbeurs van Brussel is het bed uit de Fylds-collectie van de Opglabbeekse matrassenfabrikant Veldeman, bekroond met de Balthazar Award. Het gaat om een onderscheiding die producten van originele Belgische makelij in de kijker plaatst. De matras van Fylds bestaat uit een comfortlaag, die is samengesteld uit drie soorten wol en vlas. De schapen die deze wol leveren, grazen maximaal op 150 kilometer van Opglabbeek. Het Belgische bed bestaat verder uit een progressieve boxspring, die een uitgebalanceerde ondersteuning biedt. Het geheel wordt volgens de beste Belgische tradities met de hand in elkaar gezet en tot slot afgewerkt met het fijnste Belgisch damast. Andere meubelen uit de Fylds-collectie (salons en zetels) hebben met elkaar gemeen dat ze met de hand worden vervaardigd door de beste vakspecialisten.

Deze bekroonde Fylds-collectie zal vanaf april 2011 verkocht worden in een 40-tal slaapspeciaalzaken in de Benelux. Ook in Frankrijk, Duitsland, Spanje, IJsland, Noorwegen en zelfs China zullen de 'Belgian Beds’ via de vakhandel verkocht worden. In
september 2011 wordt de collectie voor de tweede maal aan internationale, professionele inkopers voorgesteld op de meubelbeurs van Shanghai.