Nieuws Limburg Bedrijf uit Kinrooi niet gestraft voor oplichting

Bedrijf uit Kinrooi niet gestraft voor oplichting

Bedrijf uit Kinrooi niet gestraft voor oplichting

Intercash, een bedrijf uit Kinrooi dat in heel Europa mensen geld aftroggelde, is niet door de rechtbank veroordeeld omwille van fouten in het onderzoek. De onderneming verstuurde in heel Europa minstens 750.000 mailings per maand, waarin de ontvangers werd gemeld dat ze een mooie prijs, zoals een auto, hadden gewonnen. Om de prijs te innen moest gebeld worden naar een duur betaalnummer. Op die manier vergaarde het bedrijf miljoenen aan inkomsten. Een andere truc was dat er in naam van fictieve kloosterordes natuurproducten werden verkocht. Via diverse fictieve vennootschappen werden de opbrengsten van dit ‘goede doel’ naar Kinrooi versluisd.

Tegen de zaakvoerders werden gevangenisstraffen geëist van vijftien maanden en een verbeurdverklaring van 1,4 miljoen euro. Maar ze gaan vrijuit, omdat het parket van het onderzoek een zootje maakte… De rechter acht de oplichting nochtans bewezen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.