DelahayeBeringen-300×170-1

Beringse kanaalgebruiker vaart wel bij ecoreflex

Neen, de naam Delahaye-Lauwers hebben we niet toevallig op een brievenbus gespot tijdens een fietstocht in het verlengde paasweekend... Met een omzet van meer dan 23 miljoen is het één van de belangrijkste transporteurs om zand en grind via de binnenwateren te vervoeren. "Met het toenemende besef dat de logistiek op een ecologisch verantwoorde manier moet gebeuren, zien wij het aantal opdrachten stijgen," vertelt gedelegeerd bestuurder René Van Den Broeck, die overigens ook zopas werd verkozen tot voorzitter van de Federatie voor Stortklaar Beton.

De vestiging van Delahaye-Lauwers aan het Albertkanaal in Beringen. "De omzet is zo vlotjes over de kaap van 23 miljoen gegaan. Iedereen weet dat transport via het water de CO2-uitstoot fors vermindert, en daar plukken wij de vruchten van. Tegelijkertijd zoeken we zelf binnen onze bedrijvengroep naar tal van innovaties die op deze trend inspelen. Zo ontwikkelen we milieuvriendelijke betonproducten en andere toepassingen op basis van granulaten."

Delahaye-Lauwers behoort net als Dragetra in Maaseik tot de Nederlandse houdstermaatschappij Dekker uit IJzendoorn. "In de totale groep, die meer dan 15 bedrijven verenigt, werken nu zo'n 300 mensen," zegt René Van Den Broeck nog. "De ecologische reflex is de rode draad doorheen de hele groep, waardoor we op dat vlak een grote expertise kunnen opbouwen."