Schermafbeelding 2024-06-20 om 18.49.44

Bijzondere taverne pakt uit met eerste Belgische mosselen

Hilaire Spreuwers, de gekende chef-kok met een neus voor bier, heeft een primeur te pakken. Als kersverse coördinator van taverne De Kolonie in As mag hij als eerste horecazaak van Limburg, de Belgische mosselen van het nieuwe seizoen serveren.

Hilaire Spreuwers is een groot culinair talent. Hij legt zich al vele jaren toe op foodpairing met bieren en weet ook zelf een lekker gerstenatje te brouwen. Sinds enkele weken heeft hij er een nieuwe professionele uitdaging bij. Hilaire werd aangesteld als coördinator van taverne De Kolonie in As, een horecazaak in de sociale economie, die deel uitmaakt van Arbeidskansen vzw. Hij biedt hier ook zelf gebrouwen biertjes aan.

En in die nieuwe omgeving heeft hij al meteen een primeur te pakken. Vrijdag worden in De Kolonie de allereerste mosselen van Belgische kweek geserveerd. Dat komt door de samenwerking met Solucious (Colruyt Group), een bedrijf dat beschikt over een eigen zeeboerderij voor Belgische mosselen. De andere Limburgse horecazaak die deze mosselen op de kaart gaat zetten, is restaurant Orshof in Oudsbergen. Zij beginnen er volgende week mee.