Nieuws Limburg Bilzens bedrijf laat verlamden weer lopen

Bilzens bedrijf laat verlamden weer lopen

Bilzens bedrijf laat verlamden weer lopen

Mensen die na een hersenverlamming niet meer goed kunnen stappen, kunnen met een nieuw product van het Bilzense bedrijf Gymna, spectaculaire vooruitgang boeken. “Het is een soort brace die via sensoren de voeten stimuleert en werkelijk verbluffende resultaten oplevert,” zegt Frans Cesaer, bedrijfsleider en eigenaar van Gymna. “Deze L300 is maar één van de vele innovatieve toepassingen die wij recent in ons gamma hebben opgenomen.”

Voor alle duidelijkheid: Gymna is de exclusieve verdeler in België van allerhande medische machines die worden geproduceerd door naamgenoot GymnaUnify. “Wij zijn de belangrijkste klant van GymnaUnify, die toepassingen maakt voor de hele wereldmarkt. De verkorte naam Gymna is een volledig apart bedrijf dat we in 2003 via een MBO zijn opgestart, en zich alleen bezighoudt met de verkoop in België. Naast de apparaten van GymnaUnify verdelen we ook producten van talrijke andere Europese en Amerikaanse producenten.” Het gamma dat Gymna aanbiedt, bestaat vooral uit toestellen voor medische beroepen, fitness en revalidatie.

Met een omzet van 7,5 miljoen euro heeft Gymna het beste jaar sinds het ontstaan achter de rug. “We groeien permanent, vooral door een dynamische marktbenadering en de introductie van populaire nieuwigheden,” vertelt de zaakvoerder. “Dit laat ons toe om ook ons geografisch gebied uit te breiden. Na de opening van een bijkomende vestiging in Gent in 2006, hebben we heel recent een derde poot opgestart in Zaventem. In dit bedrijfsgebouw van 1000 m2 bevindt zich een toonzaal, servicepunt en afhaalcentrum voor onze verbruiksproducten. Er werd zowat een half miljoen geïnvesteerd. Van hier uit gaan we de klanten in Brussel en Wallonië bedienen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Houthalen-Helchteren
Hasselt

Alexandra schopt het tot de finale

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.