Nieuws Limburg Bonden en directie Tessenderlo roken vredespijp

Bonden en directie Tessenderlo roken vredespijp

Bonden en directie Tessenderlo roken vredespijp

Na overleg tussen de directie en vakbonden van Tessenderlo Chemie in Ham, zal de ochtendploeg donderdag het werk hervatten. De veiligheid zal permanent gemonitord worden. Dat hebben beide partijen woensdagavond laten weten.

“Na overleg met de directie hebben wij als vakbonden beslist om woensdag om 22u te beginnen met de nodige veiligheidsinstructies, zodat de ochtendploeg donderdag op een geleidelijke manier de productie zal opstarten,” aldus Rob Urbain (ABVV) en Eddy Kellens (ACV).

“Er zal tevens een speciaal team opgericht worden dat dagelijks de veiligheid analyseert en indien nodig zal corrigeren. Dit is ter ondersteuning van de productie- en onderhoudsmensen. Voor de sulfaatafdeling wil dit zeggen dat de ovens niet maximaal zullen belast worden indien blijkt dat deze de oorzaak zijn van een ernstige gashinder.”

De directie heeft schriftelijk bevestigd dat zij niet zal toelaten dat de werknemers tijdens de dagtaak blootgesteld worden aan hinderlijke gassen of geuren. “Dat is op zich niet nieuw”, aldus woordvoerder Kathleen Iwens. “Onze mensen genieten altijd de maximale bescherming.”

(Foto: RV)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.