yannick bouts la butte

Bouts ruilt La Butte voor domein in Namen

Yannick Bouts (41) vertrekt na vijftien maanden als directeur van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken en kiest voor een nieuw avontuur in de provincie Namen. Hij wordt General Manager van Château de Vignée, eigendom van Hasselaar Christian Teunissen, die CEO is van Xior Student Housing.

Domaine La Butte aux Bois werd eind vorig jaar overgenomen door de Lanakense juwelenontwerper Jochen Leën. Er werden meteen verbouwingen uitgevoerd in het exquise hotel met het label 'vijf sterren superior'. Alleen Dukes’ Palace in Brugge heeft in ons land dezelfde kwalificatie. Er liggen nog heel wat andere plannen op de plank, maar het vertrek van Yannick Bouts brengt die volgens Leën niet in het gedrang. Beide partijen benadrukken dat ze in een goede verstandhouding uit elkaar gaan.

“Dit was een trein die ik niet kon laten voorbijgaan”, zegt Bouts. “Château de Vignée is een tot luxehotel getransformeerde vierkantshoeve met een wellness en een gastronomisch restaurant. Het werd pas twee jaar geleden geopend. Daar ligt de uitdaging. Ik kreeg de opdracht om het domein naar een hoger niveau te brengen. Ik wil Eric Bullens, de vorige eigenaar van La Butte, en Jochen Leën bedanken voor de samenwerking. Ik neem met de beste herinneringen afscheid.”

“Ik wens Yannick Bouts alle succes in zijn nieuwe job, maar ik zie hierin ook een opportuniteit om ons resort een nieuw elan te geven”, zegt Jochen Leën.