Nieuws Limburg Bouwcrisis? Trespa in Weert maakt recordwinst € 40 mln (=20% van de omzet)

Bouwcrisis? Trespa in Weert maakt recordwinst € 40 mln (=20% van de omzet)

Bouwcrisis? Trespa in Weert maakt recordwinst € 40 mln (=20% van de omzet)

Het Weerter plaatmaterialenbedrijf Trespa International heeft ondanks de crisis in de bouw een zeer goed jaar achter de rug. De nettowinst voor belastingen steeg naar € 40 mln. Dat is 20% van elke euro die de onderneming verkoopt. De hogere winst is het gevolg van meer omzet (+9%) tegen hogere prijzen.

Trespa wist vooral de omzet in Europa te verhogen naar € 159 mln (was € 147 mln). Maar ook daarbuiten zijn de verkopen verhoogd. De totale omzet steeg van € 189 mln naar € 205 mln (net niet het record uit 2007 dat op € 211 mln lag). Alhoewel het aantal banen iets daalde (van 694 arbeidsplaatsen naar 687), stegen de loonkosten van € 44 mln naar € 47 mln.
Trespa is eigenlijk een familiebedrijf. Alle aandelen zijn voor zover bekend in handen van HAL Investments van de familie Van der Vorm (voormalig Holland Amerika Lijn, eigenaar van de Pearl brillenketen, van Het Financieele Dagblad en vele andere bedrijven. De familie kreeg in 2010 € 36 mln aan dividend uitgekeerd. Dit jaar krijgen ze € 29 mln. Het eigen vermogen is 13%. Voor de tweehoofdige directie is € 1,178 mln uitgetrokken, iets minder dan € 30.000 meer dan in 2009. De jaarrekening vermeldt Paul Booms (50) en Stephanus van Kessel (50) als directieleden.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer