Nieuws Limburg Breuk Euphony en KRC Genk door extra telecomspelers

Breuk Euphony en KRC Genk door extra telecomspelers

Breuk Euphony en KRC Genk door extra telecomspelers

Euphony, de jarenlange hoofdsponsor van voetbalclub Racing Genk, is met onmiddellijke ingang sponsor-af. Dat heeft de club laten weten. Er zouden betalingsproblemen zijn, waardoor de voorwaarden in het contract niet konden nagekomen worden.

Het bedrijf geeft toe dat het problemen had om het sponsorcontract na te leven. “De situatie waarin Euphony vandaag de dag verkeert, staat ons niet toe om onze verplichtingen na te komen,” zegt Frank Van de Wege, CEO van Euphony, in een persbericht. Andere sponsordeals komen niet in gevaar, voegt een woordvoerder van Euphony toe.

krc euphonyHet bedrijf wijst erop dat het telecom- en energielandschap in België de voorbije maanden fors is veranderd, in het voordeel van de consument. “De wetgeving is verstrengd en de eindklant heeft nu veel meer opties. Gevolg hiervan is dat de marges voor verdelers zoals Euphony veel kleiner geworden zijn,” luidt het.

Om dat op te vangen, zit het bedrijf in een ‘verregaande herfinanciering’. Die duurt echter langer dan verwacht, waardoor ‘de contractuele verplichtingen die verbonden zijn aan het grootste sponsorproject van het bedrijf, namelijk met voetbalclub KRC Genk, op zich laten wachten.’

Ondanks de teleurstelling ziet Euphony ook een opportuniteit. “Het beëindigen van de partnership met KRC Genk zal ons meer ademruimte geven om ons volledig te kunnen concentreren op wat echt telt: de groei van Euphony en het blijven aanbieden van voordelige oplossingen aan de klant,” zo staat in het persbericht.

Belga/HBVL.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.