Brouwland, Arte of Aminolabs op hoogste schavot?

Roger Anné (Aminolabs), Bart Balis (Brouwland) en Jean-Pierre, Philippe en Steven Desart (Arte) zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Herman Dessers. De onderscheiding wordt op donderdag 4 juni uitgereikt tijdens de jaarvergadering van Voka Limburg in de Ethias Arena in Hasselt.

pb140523 Francis WantenDeze Herman Dessersprijs, genoemd naar de man die 42 jaar lang directeur was van de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg, zet jaarlijks een Limburger, Limburgs bedrijf, vereniging of instelling in de schijnwerpers, die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd. Vorig jaar mocht toekomstig Voka-voorzitter Francis Wanten (Comfort Energy) de prijs in ontvangst nemen (foto).

Wie maakt anno 2015 kans op de overwinning?

Roger Anné (Aminolabs)
Aminolabs in Hasselt ontwikkelt en produceert voedingssupplementen in alle maten en vormen. Het bedrijf focust op kwaliteit en flexibiliteit. Oprichter en zaakvoerder Roger Anné is tevens ex-winnaar van de JCI Award Jonge Ondernemer van het Jaar.

Bart Balis (Brouwland)
Brouwland in Beverlo is een gespecialiseerd groothandel in producten om zelf wijn, bier, likeur of zuivel te maken. Een rasecht familiebedrijf in volle groei. Oprichter-zaakvoerder Bart Balis is voorzitter van C.E.O.-Limburg en werd in het verleden al vaker voor prijzen genomineerd (o.a. Exportprijs).

Jean-Pierre, Philippe en Steven Desart (Arte)
Arte International in Zonhoven is verdeler van originele en verfijnde muurbekleding in elke stijl en smaak. De onderneming vaart als sinds haar oprichting een internationale koers en is actief in meer dan 80 landen. De familie Desart heeft ook al meerdere onderscheidingen op hun actief, zoals onlangs nog de Intirio Award en een nominatie voor De Drijfveer.