Bioville Health Care Campus Diepenbeek

Buitenlandse bedrijven bewijzen belangstelling voor Bioville

Het Italiaanse biotechbedrijf InSilicoTrials en het Nederlands-Belgische Delta Healthcare Consulting zullen zich op korte termijn in Limburg vestigen. POM Limburg haalt twee nieuwe bewoners naar de Health Campus in Diepenbeek. "Opnieuw een versterking van ons ecosysteem rond gezondheidszorg", zegt POM-voorzitter Tom Vandeput.

InSilicoTrials heeft een cloudplatform ontwikkeld dat voor farmabedrijven simulaties genereert bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. De Italiaanse onderneming stelt op dit moment zo’n 20 mensen te werk en heeft vestigingen in Italië, Nederland en de Verenigde Staten. Met zijn vierde vestiging op de Health Campus, goed voor 5 nieuwe jobs, wil InSilicoTrials vooral nieuwe samenwerkingen met lokale bedrijven opzetten.

Het Belgisch-Nederlandse Delta Healthcare Consulting, dat zo’n 13 werknemers telt, opereert momenteel vanuit Willebroek, maar zal 5 personen naar de Health Campus verhuizen. Delta ondersteunt klinische studies voor de farmaceutische industrie en ziekenhuizen door het inzetten van een studiecoördinator. Verder is Delta marktleider in België en Nederland in huisvisites voor klinische studies.

"De komst van de twee bewoners geeft een boost aan het groeiende ecosysteem van de Health Campus", zegt gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg, Tom Vandeput. “De teller staat op zeven nieuwe spelers die hun komst naar de campus bevestigden, en InSilicoTrials is de derde internationale. Die bedrijven beslissen hun vestigingsplaatsen niet zomaar. De innovatieve omgeving die we creëren, en het sterke ecosysteem rond gezondheidszorg dat we uitbouwen op de Health Campus, spelen een cruciale rol in onze overtuigingskracht.”