bullswap

Bullswap is snelst groeiende technologiebedrijf van België

Voor het eerst in de geschiedenis van de Deloitte Technology Fast 50 gaat de hoofdprijs van de snelste groeier naar een Limburgse onderneming. Bullswap, het platform om efficiënt bouw- en industriële machines te huren, werd zopas in Brussel uitgeroepen tot winnaar van de editie 2023.

Het is voor de tiende keer dat Deloitte in België een rangschikking opmaakt van de snelst groeiende technologiebedrijven. Met een groeipercentage van maar liefst 7.176 procent voert Bullswap de lijst aan. Het bedrijf dat werd opgericht door Laurens Opitek, Jannes Valkeneers en Michiel Vandeweyer kaapte overigen niet alleen de eerste prijs in de algemene rangschikking weg, maar ook in de categorie voor bedrijfssoftware.

Hoewel het bedrijf nog nooit winst heeft gemaakt, zijn de groeicijfers opmerkelijk. Het verhuurplatform telt momenteel al 10.000 gebruikers, die bouwmachines en andere apparatuur op een vlotte en overzichtelijke manier huren en beheren. Zo'n 350 verhuurbedrijven hebben hun aanbod op Bullswap gezet, goed voor ongeveer 100.000 machines die te huur zijn. Ook de bouwbedrijven en industriële spelers zelf kunnen hun materiaal rechtstreeks, dus zonder tussenkomst van de rental companies, op Bullswap aanbieden voor verhuur.

De jonge Limburgse ondernemers zijn superblij met de onderscheiding. "Nooit gedacht dat het zo'n vaart zou lopen", stelt Jannes Valkeneers. "Het is de bevestiging dat we goed bezig zijn en daarvoor erkenning krijgen op nationaal niveau. We gaan nu op de ingeslagen weg verder en zullen spoedig onze groei kunnen converteren naar mooie winstcijfers."