Schermafbeelding 2024-06-12 om 23.50.15

Burgemeester sluit ‘slechtste frituur van Limburg’

Op bevel van burgemeester Steven Vandeput heeft horecazaak De Demer in de Demerstad de deuren gesloten. De brandveiligheid van het pand moet worden aangepakt, maar volgens de politie zijn er nog andere incidenten die tot de sluiting hebben geleid.

In het programma The Worst Rated Show op GoPlay was te zien dat de kwaliteit van het voorgeschotelde eten negatief werd geëvalueerd. De online recensies van andere bezoekers gaan mee in die opinie, wat de zaak de weinig benijdenswaardige titel van ‘slechtste frituur van Limburg’ opleverde.

Maar er is meer aan de hand. In Het Belang van Limburg legt burgemeester Steven Vandeput uit dat het pand ernstige gebreken op vlak van brandveiligheid vertoont. Volgens uitbater Bart De Bie moet de huisbaas voor de herstellingen zorgen, en kan dat nog maanden aanslepen.

Bij de politie LRH liggen er nog andere negatieve rapporten over de frituur. “Er zijn de afgelopen jaren heel wat interventies geweest. Er is een dik dossier tegen de man”, zegt woordvoerster Dorien Baens in HBVL. De heropening van De Demer is dus nog niet meteen aan de orde.