mieke-neven

Burocad blijft het overnamepad volgen

Nadat de digitale drukkerij Burocad uit Peer in mei het handelsfonds van Pelegrie Printing in Hoboken overnam, volgde de voorbije maanden de investering in acht machines. Zowel in Peer, Hoboken als in het Printsalon in Hasselt (voormalige Digiking) kwam er extra capaciteit en kwaliteit bij. "Dat is nodig om de consolidatie in de sector de baas te kunnen," zegt bestuurder Mieke Neven.

mieke-neven-300x300"In de eerste plaats hebben we met deze investeringen het machinepark in Peer afgestemd op dat van Hoboken. Op die manier kunnen we het volledige aanbod op korte tijd en vanop iedere locatie, de baas."

Maar ook vanuit strategisch oogpunt is het volgens Mieke Neven nodig om alert te blijven. "Net zoals in de UK en Nederland is gebeurd, verwacht ik dat het middenveld in onze sector zal weggevaagd worden. Vandaar dat we stevig verderbouwen aan onze toekomst. De volledige overname van Printsalon en de acquisitie van Pelegrie zijn daar een voorbeeld van. Ondertussen blijft Burocad uitkijken naar nieuwe opportuniteiten in de markt. Op middellange termijn zijn bijkomende overnames zeker niet uitgesloten.”