cosmocafé st

Café dat 2 dagen na overname moest sluiten, zoekt 5 medewerkers

Het zal je maar overkomen… Je investeert in de overname van een horecazaak, opent na een restyling de deuren, en krijgt 2 dagen later te horen dat je door de uitbraak van het coronavirus verplicht moet sluiten… Het overkwam Jérôme Fontaine van Cosmocafé in Sint-Truiden. De jonge ondernemer (28) blijft echter niet bij de pakken zitten, en start zowaar een aanwervingscampagne.

Het Cosmocafé in Sint-Truiden werd 2 jaar geleden gelanceerd door Pascal Vossius en Koen Vanmechelen. Zij gaven echter op 11 maart jongstleden de fakkel door aan een nieuw trio ondernemers. Amper 2 dagen later kondigde de overheid echter aan dat alle horecazaken verplicht moesten sluiten door het coronavirus. Een flinke streep door de rekening.

De overnemers geloven echter sterk in de toekomst. Om klaar te zijn als de ban wordt opgeheven, hebben ze alvast 5 vacatures online geplaatst. “Wij willen met onze vacatures niet optimistisch zijn maar realistisch”, aldus Jérôme Fontaine. “Onze zaak gaat ooit, liever vroeg dan laat, terug open en die dag willen we klaar staan. We hopen een prachtige zomer te gaan beleven om deze gigantische teleurstelling toch enigszins goed te maken. Maar natuurlijk kunnen we dat niet alleen. Daarvoor hebben we een sterk team nodig.”

Het Cosmocafé in Sint-Truiden zoekt dus nieuwe talenten: chef-kok, assistent chef-kok, teamleader, horecamedewerker en jobstudenten. Alle vacatures staan online op de website van het Truiense café. “Sollicitanten zijn dan ook van harte welkom”, besluit de zaakvoerder.