Nieuws Limburg Canadezen kopen bedrijf van Kurt Hensen

Canadezen kopen bedrijf van Kurt Hensen

Canadezen kopen bedrijf van Kurt Hensen

Voormalig JCI Award-winnaar Test & Measurement Solutions (Hasselt) is overgenomen. Het Canadese Averna, wereldmarktleider in test-engineering, koopt alle aandelen over van oprichters Kurt Hensen en Roel Geraerts. Beiden blijven wel operationeel actief in het bedrijf.

kurt hensen tmsAverna ontwikkelt, net als Test & Measurment Solutions, oplossingen voor het testen van communicatie- en elektronische apparatuur. Het Canadese bedrijf stelt, verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika, 425 mensen tewerk, waarvan een 200-tal ingenieurs. Daar komen nu dus 100 mensen bij van TMS (het vroegere ES International), waarvan 70 ingenieurs. Zij werken in de kantoren van Hasselt (hoofdkwartier), Kortrijk, 2 in Nederland en 2 in Polen.

Met deze overname wil Averna de positie op de Europese markt versterken. Roel Geraerts en Kurt Hensen zullen mee de kar van deze expansie trekken. Inhoudelijk zal het complementaire gamma van beide bedrijven worden samengevoegd en geoptimaliseerd om een bredere doelgroep aan te spreken.

“We zijn verheugd dat we deel gaan uitmaken van Averna, een toonaangevende speler in onze sector,” aldus CEO Kurt Hensen. “Deze transactie schept een unieke strategische kans, aangezien we de expertise en Europese ervaring van TMS kunnen koppelen aan de globale aanwezigheid en het sterke productengamma van Averna.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.