Carglass behaalt prestigieus label voor HR-beleid

De hersteller van autoruiten Carglass heeft als eerste Limburgse bedrijf het label Investors in People ontvangen. Na een zeer diepgaande audit bekroont deze onderscheiding de inspanningen op vlak van personeelsbeleid.

“Investors in People is destijds door de Britse overheid opgericht om te evalueren hoe bedrijven met hun personeel omgaan,” zegt Bart Lambrechts, HR-directeur van Carglass, en niet aan zijn proefstuk toe qua grote onderscheidingen in zijn departement. “Dezelfde methodiek van intensieve meetprocessen doorheen de hele organisatie, wordt nu ook in België gebruikt om het HR-beleid te evalueren. We hebben 3 jaar geleden een nulmeting gedaan en de werkpunten aangepakt. Nu waren we klaar voor de audit, en die hebben we goed doorstaan.”

bart lambrechts carglass Investors in People beoordeelt diverse aspecten van het HR-management. “Dat gaat van inspanningen voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers, over communicatie en HR-strategie, tot heel concrete vragen aan de mensen op de werkvloer,” zegt Bart Lambrechts nog. “We zijn dus blij dat de erkenning in feite komt van de mensen die graag voor Carglass werken.” Dat bevestigt Pascal Engels, die namens Investors in People Belgium de audit bij Carglass uitvoerde. “Het zijn de mensen die zeggen dat het bedrijf goed bezig is op vlak van personeelsbeleid. We zijn echt wel onder de indruk van de eensgezindheid bij de vele medewerkers die we hierover ondervraagd hebben.”

Carglass heeft bovenop het ‘normale’ Investors in People-label, nog een aantal extra criteria laten onderzoeken. “We zijn voor de status Zilver gegaan, wat een audit inhoudt op 130 aandachtspunten. Nu we dat er goed vanaf gebracht hebben, is de bedoeling dat we de lat nog wat hoger gaan leggen. Voortdurend werken aan een grotere tevredenheid van onze mensen, dat is de uitdaging waar we voor gaan. Want onze medewerkers zijn de basis van het succes bij Carglass.”