Center Parcs bouwt nieuw vakantiedorp in Oost-Limburg

Pierre & Vacances, eigenaar van de vakantiegroep Center Parcs, zal een nieuw park van vakantiewoningen bouwen op Terhills, de voormalige mijnterreinen gelegen op het grondgebied van de gemeenten Maasmechelen en Dilsen-Stokkem.

projectoverzicht_terhillsTerhills is een gebied van 370 hectare, verdeeld over de gemeenten Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. De zone wordt toeristisch, commercieel en educatief ontwikkeld door Maas Valley Development Company, een 100% dochteronderneming van investeringsmaatschappij LRM. Het doel is om op de site 1.250 nieuwe jobs te creëren. Het leeuwendeel van die tewerkstelling moet komen van een nieuw vakantiepark, dat in totaliteit 100 hectare in beslag zal nemen. In theorie is in het masterplan voorzien dat er tot 700 vakantiehuisjes kunnen gebouwd worden. In de praktijk zal het Terhills Natural Park Resort eerder bestaan uit 250 'high-end'-vakantiewoningen, aangevuld met heel wat centrale indoorfaciliteiten, zoals een zwembadcomplex, vergaderruimten, een supermarkt en horeca. In latere fases kunnen er nog woningen bijkomen.

De zoektocht naar een exploitant voor het nieuwe park sleept al een hele tijd aan. In 2012 maakte LRM een 'call for interest' bekend voor kandidaat-investeerders. Aanvankelijk was er belangstelling van een vijftal investeringsgroepen en exploitanten van vakantieparken. Die werden gereduceerd tot één serieuze overblijver, de groep Center Parcs (Pierre & Vacances). De onderhandelingen kwamen begin dit jaar in een stroomversnelling, maar tot de definitieve handtekeningen waren gezet, kon en mocht niemand over het dossier communiceren. Donderdag worden de details wel bekendgemaakt.

De deal is geen verrassing aangezien er slechts één kandidaat was overgebleven voor de onderhandelingen. Op langere termijn is het wel verrassend, aangezien Center Parcs in het verleden al eigenaar was van de terreinen in kwestie, en wel met de bedoeling om er een vakantiepark te bouwen. In extremis zag Center Parcs echter af van de investering en werden de locatie opnieuw verkocht.