blikken bier

Chinezen pompen 60 miljoen in blikjesfabriek

Het Chinese CPMC gaat 60 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek voor drankblikjes in Genk. Het productiebedrijf komt op het terrein van Illochroma Haoneng, de producent van etiketten die ook nauw met CPMC gaat samenwerken. “Het akkoord is nog niet helemaal rond, maar de komst van CPMC staat wel zo goed als vast”, bevestigt directeur Frank Zwerts van Locate in Limburg.

Flanders Investment & Trade, dat de investering bekendmaakte, zegt hierover: “De Chinezen brengen met de bouw van deze productievestiging hun recycleerbare aluminiumverpakkingen dichter bij de lokale drankenindustrie en de Vlaamse bierbrouwers.”

De plannen van de Chinezen zijn bekend bij Locate in Limburg, de organisatie die binnen de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg buitenlandse bedrijven wil warm maken om te investeren in Limburg. “We zijn al langer bezig met dit dossier”, zegt directeur Frank Zwerts. “CPMC zal bouwen op de terreinen van Illochroma Haoneng. De twee bedrijven zijn dan ook van plan om nauw samen te werken. Het akkoord is nog niet helemaal rond, maar wel zo goed als. Volgende maand komt de CEO van CPMC naar hier om de zaken finaal nog eens te bespreken. CPMC wil al tegen 1 januari 2020 van start gaan met de productie in Genk.”