Circuit Zolder wil vooruit met nieuwe projecten

De geldbuidel van het Circuit Zolder is bijna leeg. De vzw die het circuit uitbaat moet dringend op zoek naar nieuwe inkomsten om de toekomst veilig te stellen. CEO Thierry Deflandre wil niet bij de pakken blijven zitten, en kondigt alvast 3 nieuwe projecten aan. Deze moeten los staan van de autosport, aangezien het aantal evenementen in deze branche wettelijk is beperkt.

thierry deflandreDeflandre denkt daarbij in de eerste plaats aan een overdekte wielerpiste, goed voor een investering van 18 miljoen euro. De provincie zou daarvan een derde willen betalen. Een tweede project is een testlabo voor elektrische voertuigen. De uitvindingen van wetenschap en techniek, kunnen dan meteen ter plaatse uitgeprobeerd worden op het circuit. Een derde voorstel is de oprichting van een permanent centrum voor verkeersopleiding. Dit inclusief een slipschool.

In De Vlaamse Ondernemer zegt Thierry Deflandre dat hij voor deze 3 voorstellen middelen heeft aangevraagd uit de SALK-pot, die Limburg economisch er bovenop moet helpen als straks Ford Genk de deuren sluit.